SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Selasa, 29 Mac 2011

tart nenas

tetibe je teringin nak makan biskut atrt..ni gara2 adik say c azila lah dok tayang2 dn mesej2 di FB yg dia mengidam nk makan tart nenas, dgn lagak dn aksinye menunjukkn betapa sedapnye tart nenas yg dia beli ..ape lagi..semua tu buat saye dn anak2 terliur..heheheheeh..alamak..tp raya lambat lagi.rasa x best le nk buat time bukn hari raya..tp klu dah tekak ni nak makan..saye buat jugak..ni resepi tat nenas hasil gabungan dari resepi asmah yunus kawn baik saye dan adunan tart ni resepi biras saya.memang sedap..tiap2 tahun saye ikut resepi ni..ok jom kita sama2 tgok resepi cmne nk buat jem nenas..


untuk jem (resepi asmah)
2 biji nenas masak sederhana besar, kalau kecik guna 3 biji yek
3 cawan gula pasir
1 sudu teh esen vanila ( ade yg letak kulit kayu manis)
1 sudu pewarna kuning
caranya:
nenas d buang kulit dan parut yek..kalau mals parut boleh blender tap teksturnye x cntik le..halus
pastu buang air nenas gune tapis kelapa
Masukan nenas tadi kedalam kuali, masak sebentar sehingga airnya agak kering sedikit kemudian masukan semua bahan gula, esen vanila dan perrwarna kuning
pastu sentiasa lah kacau adunan tu dlm kuali dgn api kecik hingga jem berubah warna dan pekat
Apabila adunan jem dah nampak tak melekat di kuali dan bolih menjadi bulat dan tak melekat di tangan maka bolih di tutup apinya..
sejukkn ..bila dh sejuk masukkn dlm peti ais sekejap dn boleh le 
bulat2kn..

resepi lengkap..
tart nenas gabungan resepi kawan baik saya puan asmah dan biras kak noraini..

untuk jem (resepi asmah)
2 biji nenas masak sederhana besar, kalau kecik guna 3 biji yek
3 cawan gula pasir
1 sudu teh esen vanila ( ade yg letak kulit kayu manis)
1 sudu pewarna kuning
caranya:
nenas d buang kulit dan parut yek..kalau mals parut boleh blender tap teksturnye x cntik le..halus
pastu buang air nenas gune tapis kelapa
Masukan nenas tadi kedalam kuali, masak sebentar sehingga airnya agak kering sedikit kemudian masukan semua bahan gula, esen vanila dan perrwarna kuning
pastu sentiasa lah kacau adunan tu dlm kuali dgn api kecik hingga jem berubah warna dan pekat
Apabila adunan jem dah nampak tak melekat di kuali dan bolih menjadi bulat dan tak melekat di tangan maka bolih di tutup apinya..
sejukkn ..bila dh sejuk masukkn dlm peti ais sekejap dn boleh le bulat2kn..

bahan kulit tart (resepi biras kak noraini)

250 gram butter cup..tak kisahlah jenama ape pon..
1 biji telur
3 sudu besar susu tepong
4 cwan tepong gandum yg d ayak (klu wat tart gulung guna 2 cwan je yek)
4 sudu besar gula halus

carannya: mixer butter dgn gula dan telur higga sebati\kemuadina masukkn tepong gandum dan uli hinga jadi doh
pastu boleh le di terap dgn acuan.bakar hingga masak begantung pada suhu oven masing2

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.