SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Selasa, 26 Februari 2013

kolagen rumpai laut membantu sistem perhadaman

Kolagen Rumpai Laut, Insya Allah dapat membantu Meningkatkan fungsi PENGHADAMAN/PENCERNAAN dan MERAWAT GASTRIK

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Jika orang mengadu sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa yang sudah lemah.

hilangkan bau masa memasak kolagen rumpia laut

BAGAIMANA NAK HILANGKAN HANYIR MASAK KOLAGEN RUMPAI LAUT



untuk hilangkan bau ketika masak diatas api tu campurkan sedikit dengan esen vanilla @ daun pandan,


in shaa Allah bau tu akan hilang,apa yg bagusnya, rasa esen tu pun tak kuat dan kalau letak daun pandan lebih wangi.nak lagi wangi  boleh blender daun pndan bersama air dn tapiskn airnya , masukkn dlm periuk masak bersama2 dgn rumpia..bau nya harum semerbak .tp kaler hijau2 sikit yek.heheh

selamat mencuba....

manfaat nya rumpai laut sabah

GIZI TERKANDUNG DAN MANFAATNYA
Banyak penelitian yang membuktikan bahwa rumput laut adalah bahan berkhasiat, berikut beberapa diantaranya:

Antikanser Penelitian Harvard School of Public Health di Amerika mengatakan atas hasil kajian , wanita pramenopause di Jepun/korea berpeluang tiga kali lebih kecil terkena kanser payudara dibandingkan wanita Amerika. Hal ini disebabkan pola makan wanita Jepun/korea yang selalu menambahkan rumput laut di dalam menu harian meraka hatta makanan ringan .

Antioksida Klorofil pada rumpai laut hijau dapat berfungsi sebagai antioksida. Zat ini membantu membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas yang sangat berbahaya bagi tubuh.

Mencegah Kardiovaskular Para Ilmuwan Jepun/korea mengungkap, ekstrak rumput laut dapat menurunkan tekanan darah pada penderita hipertensi(darah tinggi) Bagi pengidap stroke, kolestrol, kencing manis dan lain2 penyakit kronik. rumput laut juga sangat berkesan merawat dapat menyerap kelebihan garam pada tubuh.

Makanan Diet Kandungan serat(dietary fiber) pada rumput laut sangat tinggi. Serat ini bersifat mengenyangkan dan memperlancar proses metabolisme tubuh sehingga sangat baik dikonsumsi penderita obesiti. Karbohidratnya juga sukar dicerna sehingga Anda akan merasa kenyang lebih lama tanpa takut kegemukan.

hlangkan masalah tumit kaki dengan rumpai laut

HILANGKAN REKAHAN DI TUMITCARA - CARANYA :
 -1) Ambil air PMC yang di toskan
2) Letak di dalam besen atau bald
i3) Rendam kan kaki anda sambil santai
4) 5 minit rendam pun dah nampak kesanya
5) Nak rendam lama-lama pun bolehKESANNYA PENGUNAANYA : -Kesan sekali cuba - kulit tumit halus je rasa... Kesan sekali cuba - kulit tumit yang merekah berkurangan 3 ari guna - rekahan berkurangan7 hari guna - rekahan hilang serta halus kulit kaki macam ala- ala pergi SPA Kuku kaki bersih dan cantik seakan-akan pergi manicure dan pendicure

kolagen rumpai laut gred Ungu befungsi merawat penyakit



Collagen Ungu lebih berfungsi kepada merawat masalah penyakit kronik spt sakit jantung, gout, asma, sendi. Yang Kuning pula berperanan untuk kecantikan luaran seperti memperbaiki struktur kulit.Collagen Ungu (Gred AAA)Diproses semulajadiDiproses sekali sahajaKhasiatnya lebih tinggiBergaramBerbau

kolagen rumpai laut AA dan AAA

Mengapa perlu pilih Gred AAA & AA?- Kandungan kalogen yang lebih tinggi.- Kadar penggunaan/ketahanan yang lebih lama. 100 gram boleh diguna 1 bulan ..
hanya rm 20 je sebulan untuk 1 paket
Sedikit info berkenaan khasiat rumpai laut:-Rumpai laut merupakan alga yang mempunyai kandungan magnesium, vitamin A,C dan E, kalsium yang berfungsi untuk melembutkan kulit, menguatkan jaringan sel kulit, membaiki serta membina sel kolagen dan elastik kulit. Rumpai laut merupakan bahan yang sesuai dan dapat diterima oleh badan dengan mudah sebab badan manusia sendiri terdiri daripada >50% air.
 Bahan rawatan yang berasaskan tumbuhan laut tidak menimbulkan kesan sampingan bagi mereka yang memiliki kulit sensitive. 
mengandungi enzim dan antioksidan yang merupakan imunisasi dalam mengatasi pencemaran, sinar matahari dan melambatkan proses penuaan kulit. Ianya juga dapat membersihkan tubuh dari racun, pembuangan najis dengan lancar, anti kanser dan dapat menurunkan kolesterol. Ringkasnya kalogen ini sangat berkhasiat untuk kesihatan dalaman & luaran tubuh badan kita.

cara memasak kolagen rumpai laut

CARA PENYEDIAAN YANG TERAMATLAH SENANG...

Kaedah A 

1. Basuh rumpai laut, ramas-ramas seperti membasuh beras 
sebanyak 5-6 kali.
2. Rendamkan rumpai laut yang telah dibasuh semalaman.
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi (Seperti 
langkah 1)
3. Masukkan rumpai laut dengan 2.5 liter air kosong ke dalam 
periuk untuk direbus.
4. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke
dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4
minggu).

*simpan segumpal rumpai laut yang telah direbus tadi (seperti agar-agar) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker.

Cara Pengambilan :

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong. (selepas bangun
tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan rumpai laut dari peti ais (akan jadi seperti
jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas –
boleh juga dicampurkan dengan sunquick / air buah.

Cara Membuat Masker :

1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori-pori di muka terbuka luas.
2. Sapu rata gumpalan rumpai laut tadi di muka. (sangat baik
dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan
semalaman sebelum dicuci.

Kaedah B

1. Basuh rumpai laut, ramas-ramas seperti membasuh beras
sebanyak 5-6 kali.
2. Rendamkan rumpai laut yang telah dibasuh semalaman.
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi (Seperti
langkah 1)
4. Masukkan rumpai laut dengan 2.5 liter air kosong ke dalam
periuk untuk direbus.
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau
sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan daun
pandan/ esen vanilla.
6 Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan
disimpan dalam peti sejuk.

PERHATIAN :

Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe atau minuman yang
tinggi kandungan kafein sebab ia boleh menyerap dan buang
vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam
badan kita.
Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih
cepat! Banyakkan minum air kosong.



gelang mutiara sabah









Anda Seorang Peminat Aksesori Wanita??
Dapatkan pelbagai Aksesori Wanita (kerongsang mutiara sabah, gelang, anting2, cincin, rantai, butang baju melayu, , gelang mutiara , emas korea koleksi kami dengan patern terbaru & terkini citarasa  masakini . Serlahkan Gaya Anda untuk kelihatan dengan lebih menawan .

Kami Menjual Secara Runcit & Menerima Tempahan Secara Borong Kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan.jom order laju2 dengan kami  dgn permulaan modal yang rendah anda boleh mendapat keuntungan berganda2  dgn koleksi mutiara, batu tiger eyes, cat eyes, kristal, batu jed , glasspearll dan sowisky.

Pemborong dialu-alukan..
Sebarang Pertanyaan & Order dengan cara PM di mesej FB< PAGE  Boleh SMS/Whatsapp ke 019-8013761

kami pemborong mutiara sabah


Anda Seorang Peminat Aksesori Wanita??
Dapatkan pelbagai Aksesori Wanita (kerongsang mutiara sabah, gelang, anting2, cincin, rantai, butang baju melayu, , gelang mutiara , emas korea koleksi kami dengan patern terbaru & terkini citarasa  masakini . Serlahkan Gaya Anda untuk kelihatan dengan lebih menawan .

Kami Menjual Secara Runcit & Menerima Tempahan Secara Borong Kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan.jom order laju2 dengan kami  dgn permulaan modal yang rendah anda boleh mendapat keuntungan berganda2  dgn koleksi mutiara, batu tiger eyes, cat eyes, kristal, batu jed , glasspearll dan sowisky.

Pemborong dialu-alukan..
Sebarang Pertanyaan & Order dengan cara PM di mesej FB< PAGE  Boleh SMS/Whatsapp ke 019-8013761
 butang baju melayu rm 15 hrga tidak termasuk pos
 set keronsang 1 kotak ade 12 biji rm 70 freepostage
 gelang tanagn mutiara beraneka patern rm 15 hrga tidak termasuk pos
keronsang mutiara sabah, batu sowisky, jed, cat eye dan tiger eyes rm 70 sekotak ada 12 pasang  freepostage

Jumaat, 22 Februari 2013

sabun kolagen rumpai laut

jom borong sabun kolagen rumpai laut sabah khas untuk kulit berminyak dan bejerawat..amat sesuai untuk remaja2 yg memiliki kulit berminyak..1ketul berat 60gm rm30 freepostage..borong 10 ketul rm 150 freepostage




mutiara sabah

butang baju melayu mutiara sabah dan tiger eyes rm 15 tidak termasuk poslaju.hrga borong pm saya yek klu berminat..



set rantai dan gelang tgn mutiara sabah rm 55 freepostageGambar: set rantai dan gelang tgn mutiara sabah rm 55 freepostage

gelang tangan mutiara sabah


gelang tangan mutiara sabah , tiger eyes, cat eyes, batu sovisky rm 25 harga tidak termausk poslaju
Gambar: gelang  tangan mutiara sabah , tiger eyes, cat eyes, batu sovisky rm 25 harga tidak termausk poslaju
keronsang ibu dan anak rm 25 tidak termasuk poastage
Gambar: keronsang ibu dan anak rm 25 tidak termasuk poastage
set rantai dan gelang mutiara sabah 1 set rm 55 freepostage..pada yang berminat untuk order pm saya ya.tQ

gelang mutiara sabah

 gelang tangan tiger eyes, cat eyes, mutiara sabah, batu sovisky rm 25 tidak termasuk poslaju..beli 10 utas rm 200 freepostage.pada yang nak mulakan bisness apa lagi ..jom order .pm saya kalau berminat


Rabu, 20 Februari 2013

pemborong mutiara sabah

pada anda yang nak memulakan bisnes jom lah order set mutiara, keronsnag, jam tangan, gelang, cincin dan anting2.. harga tak termasuk poslaju..belian berat di bawah 400gm kos poslaju rm 10.
PELUANG PADA KAWAN2 YG NAK MULAKAN BISNESS KERONSANG MUTIARA + KRISTAL DAN GLASSPEARL BERMODALKN RM70 UNTUK 1 KOTAK ADA 12 SET , ANDA BOLEH MENJUAL DAN MASUKN DLM KOTAK SENDIRI 1 KOTAK RM15 ATAU RM10 .JOM ORDER SEKARANG TEMPAHAN BANYAK LEBIH DARI SEKOTAK AKAN DI SIAPKN DALAM MASA 2 , HARI. DI BUKA PADA YANG SERIUS BUYER , SELEPAS ANDA "BAYAR' PAYMENT BARU DI SIAPKN BOLEH CAMPOR2 PATERN. TERIMA KASIH.
p/S: PADA KAWAN2 YG NAK BELI 1 @ 2 JE HANYA RM 10 JE X TERMASUK POSTAGE, SEPASANG ADA BROOCH BAHU, DAN DAGU SEKALI (1 SET)