SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Ahad, 13 Mac 2011

Apalah BERITA HARIAN ni buat kartun tsunami sampaikn cetus kontroversi

kepada sesiapa yang membaca berita Minggu semalam (13 hb 3 ) mesti ternampak lukisan kartun dari Badol mane ntah yang melukis karikator  mengenai tsunami di jepun hingga menimbul kan kemarahan pembaca dan
mencetuskan kontroversi apabila ia menyiarkan sebuah kartun mengenai kejadian tsunami di Jepun yang meragut nyawa ribuan rakyatnya.

Kartun lukisan Zoy yang disiarkan di muka dalam Berita Minggu - edisi hari Ahad Berita Harian - memaparkan superhero popular Jepun - Ultraman - lari lintang pukang dari ombak tsunami yang besar.

Berikutan itu, ramai rakyat Malaysia telah menyuarakan rasa kesal dan kemarahan mereka - melalui lamanweb sosial dan Twitter - terhadap Berita Minggu, malah ada yang menggesa supaya memboikot akhbar tersebut.bukan setakat di akhbar berita miggu je, malah di laman2 sosial macam facebook dan twitter pon ada rakan2 FB yang buat status sebegitu di wall..adlahai..kenapa lah jadi macam ni.sepatotnye kita bersimpati bukan menganggap semua tu bahan gurauan.cube fikir apa akan terjadi kalau tsunami berlaku di Malaysia? jagan lak lukiskan kartun pahlawan2 melayu kita dah la..



Tambah memalukan apabila kartun kontroversi tersebut turut mendapat perhatian CNN iReport. Sekaligus, memalukan Malaysia di seluruh dunia.

CNN i-Report


 ada seorang tu artis /pelakon lelaki kacak bergaya postkn statusnya 
'manalah ultraman n power ranger n doraemon dlm saat2 genting tsunami di jepun----fiz fairuz'' di twitternya..agak2 lah jugak .dah jadi bahan lawak atas musibah yang menimpa negara lain.simpati lah sikit walaupon kita belainan bangsa, agama dan budaya tapi mereka juga manusia. jangan lah sesetengah isu tu di jadikan bahan lawak.paling saya terkejut kat wall FB saya ade rakan2 yang post status sebegitu..kita yang tua ni tekejut beruk sekejap.
benda serius macam ni di buat bahan gurauan dan main2 anatara rakan2 Fb semuanye seronok komen mengomen yang ntah apa2 .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.