SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-PM DI PAGE @FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN
melalui email, mms atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Khamis, 16 Ogos 2012

biskut sarang semut




BAHAN-BAHAN :
1 cawan mentega
1/2 cawan gula halus
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu kecil pewarna kuning
1 cawan  tepung gandum (diayak)
1/2 cawan tepung jagung (diayak)
1/2 cawan tepung kastad (di ayak)
chocolate rice  bewarna sebagai hiasan
magkuk kertas secukopnye yea
cara  membuatnya?

pukul mentega dan gula sehingga kembang.
masukkan kuning telur, esen vanila dan pewarna kuning. pukul lagi.
 masukkan tepung gandum , tepong kastad dan tepung jagung. gaul rata hingga adunan sebati.
parutkan adunan ke dalam bekas lain.sediakan acuan kertas dan masukkan 'sarang semut' itu tadi ke dalam papercup tersebut. guna sudu aje, kemudian taburkan coklat rice manik2 tu ke ats adunan dn bakar.sejukkan dn simpan dlm bekas kedap udara. biskut sarang semut yg mengunakan tepong kastad ni akan jdi lebih ranggup dan sedap.gabungan tepong jagung untuk meranggupkan, tepong kastad untuk cair di mulut dan tepong gandum untuk asas pembuatan biskut..selamat mencuba. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.