SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Isnin, 29 Oktober 2012

kolagen rumpai laut sabah (pure marine colagen) harga rm50 sekilo

(kalau berminat boleh Pm saya harga untuk sekilo rm 50 termasuk caj pos  laju untuk semenanjung. 
bertahan untuk 7 bulan hingga9 bulan, amat jimat dan menguntungkan.bebas dari bahan2 kimia)


jom tengok cara2 memasak kolagen mentah ni.mudah senang dan menjimatkan.
sekilo rumpai laut, dalam sekilo ni ambil segenggam je.kemudian cuci sebanyak 5, 6 kali sampai hilang baunya. 



inilah hasil selepas di rendam selama 6 jam.boleh jugak di rendam semalaman.

Air rendaman tu sebaiknya di simpan untuk cuci2 tangan, boleh lembutkan tangan.

kemudia di rebus bersama2 dengan daun pandan untuk menghilangkan bau nya..bau tu se akan2 hanyir ikan masin.jangan di letak apa2 perisa sewaktu merebus.

nak letak perisa tu pon selepas dha masak yea.

sesudah masak , tapis dengan penapis santan, baki hampas rumpai laut ni boleh di buat mASK dan di sapukan di kulit lengan serta tumit kaki.




Ini lah hasil selepas di simpan dalam peti sejuk.dah nampak macm rupa agar2 .tapi warna ni agak kehijau hijauan sikit sebab saya bnyk letakkan daun pandan.




bila nak minum , ambil 1 sudu besar kolegen rumpai laut ni masuukn dlm gelas dan cmporkn dengan air , kalau nk lebih sedap, letakkn sikit jus oren ke atau jus blackcurrunt.kalau nak buat mask, ambil 1 sudu dan tepekkn di muka dlm 1 jam atau di biarkan semalaman.selamat mencuba.



Nak tau perubahan pertama saya dan family makan?? 
1- pembuangan air besar bertambah lawas dan kerap kencing, tapi bukan cirit birit ye, tu yang saya suka sangat.
2- saya dn family masing2 buat masker, rasa tegang dan kulit muka menampakkan perubahan dengan kurnagnya jerawat kecik2 dan besar dari muka, kulit muka rasa lembut dan tegang.
3-kurang sakit kepala bagi saya dan suami yang ada darah tinggi ni)

4- bersin dan selesema berkurangan (anak2 makan)
buat masa ni masih awal lagi kami makan, perubahannya mungkin lagi banyak selepas lama pengambilan.
Kelebihan dan khasiat Pure Marine Kolagen

Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
Dikenali sebagai “Sarang Burung Laut” oleh masyarakat cina
Melancarkan kitaran darah
Mencantikkan kulit agar lebih putih dan tegang
Melambatkan penuaan dan melansingkan badan
Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre (kelenjar Thyroid membengkak)

Cara Basuh Dan Penggunaannya

Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali
Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan
Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus
Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur .tapiskan dan hampas tu boleh digunakan unutk buat masker.
Boleh juga dicampurkan dengan madu
Campurkan daun pandan dan asam keping sekiranya perlu untuk hilangkan bau hanyir laut

Cara Membuat Masker Pure Marine Collagen (Pernah disiarkan dalam rancangan
Nona di TV3 20 mei 2012)

Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil RM 300)
Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM 400 hingga Ribuan)
24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
Boleh bertahan sehingga 3 ke 4 minggu



Jumaat, 19 Oktober 2012

Bedak compact PIXY


bedak pixy ikshan dari pakcik Google



Sekarang ni kecoh di internet dengan fenomena bedak compact jenama Pixy yang yg di perbuat dari negara Indonesia.setelah di beritahu oleh adik saya puan zila, maka saya pon teruja jugak nak try, akhirnye saya sudah pon memilikinya..wahh..betol sperti cerita adik dan rakan2 blogger yg lain, bedak compact ni betol2 menakjubkan..kulit muka saya jadi cantik, gebu dan bekilat pula sperti memakai produk dan mekup mahal2 lak.pixy juga betindak sebagai fondation sebab tu way cake, ada dua funggsinya betindak sebagai alas bedak juga.tak perlu lagi nak pakai fondatoin ke, conceler dan bedak debu..rimassss mak...pakai pixy dah cukup, kulit betahan cantik sampai ke malam tau.ak tidur tu jangan lupa lak cuci muka.

macam saya pulak memang jenis tak suka bemekup, hanya pakai sublock atau krim siang je ketika di rumah, nak keluar pon sama, cume tepek2 sikit bedak compact avon, tapi kekadang tu bila berpeluh , compact avon tu jadi cair, peluh tu masuk mata pergghh!!..pedihhh.

sekarnag ni saya dah tolak avon tu jauh2....hahaahaa..dengan ade nya Pixy saya boleh mengunakan ketika dirumah sebab ianya ringan dan makin berpeluh bedak ni makin sebati dengan kulit kita..jadi gebus dan besinar2 sebijik macam artis indon.kekekekeeke

bedak compact Pixy boleh di dapati di Mydin, Guardian, Watson dan toko2 jamu.ada juga di jual di internet , tapi pastikan ia ORI yek.bedak ni berbau sedikit herba, saya beli di Watson dengan harga sabah/sarawak rm 16.90...murahkn? kalau bedak compact Avon pon dah rm 20 lebih tapi tak berbaloi2..

oklah samapi sini saja saya sembang2 pasal Pixy...kepada Anda yang nak mencuba boleh lah try, banyak pilihan , boleh pilih yg bersesuaian dengan kulit anda.jangan lak kulit kita yg gelap, kita guna natural white, kang jadi mcm "hantu cina lak..hehehehe


  • Oriental Yellow - kulit cerah / kuning langsat
  • Golden Beige    - kulit sedikit cerah
  • Natural White   - kulit cerah
  • Yellow Beige     - kulit kuning langsat
  • Tropical Beige   - kulit gelap(yg ni sesuai untuk c gadis saya...)
  • Natural Beige   - kulit sederhana gelap (saya guna, walaupon sederhana gelap, tapi bula dah sapu kat muka, emmmmm nampak cerah berseri je)


  • Ivory - kulit yang kemerahan kuning langsat

si pelayan kene gusti sebab lambat hantar air suam

Apa nak jadi yek dengan manusia zaman sekarang ni, kurang sabar, cepat marah, ikut hati, itu lah yang terjadi pada seorang pelayan warga Myammar yg terlambat menghantar pesanan air pada pelanggan.nasib baik di gusti, kalau di tetaknye dengan samurai..tak ke naya.cer try kalau pelayan tu badan mcm RAMBO..ade berannn?? hahahaahah..ok jom bace berita ni saya copy paste di  harian metro


KUANTAN: Hanya kerana lewat menghantar air suam dipesan, seorang pelayan sebuah kafe di Jalan Tun Ismail 2, di sini, kini bertarung nyawa di unit rawatan rapi (ICU) Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), selepas ‘digusti’ seorang pelanggan yang naik angin, tengah malam kelmarin.
Dalam kejadian jam 12.30 tengah malam itu, mangsa, warga Myanmar, Htong Haw, 29, ditumbuk bertubi-tubi dan kepalanya dihentak ke pasu pokok hiasan selepas dia menghantar air suam dipesan pelanggan terbabit.
Malah, suspek lelaki berusia 30 tahun itu terus mengganas dengan menghenyak tubuh mangsa ke tangga, menariknya ke seberang jalan lalu bertindak seperti ahli gusti dengan mengepit kepala mangsa di celah kangkangnya sebelum menghempas mangsa ke atas jalan di tempat letak kereta.

Selepas ‘menggusti’ mangsa sehingga lembik dan berlumuran darah, suspek melepak di premis berkenaan sebelum meninggalkan kawasan itu dua jam kemudian.

Pemilik premis, Stanly Soon Suan Ning, 43, berkata, dia yang dihubungi seorang pekerjanya memaklumkan kejadian itu bergegas ke tempat kejadian.

Khamis, 11 Oktober 2012