SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Khamis, 16 Ogos 2012

kraftangan dari sabah..sapa mau boleh order di fb ye



baju t shirt antara rm 30 hingga 45 cotton 100%


Fridge magnet  harga rm 5 setiap satu.



keychain harga rm 4 setiap satu



biskut sarang semut


Sumber resepi dari kawan facebook  kak aini .

BAHAN-BAHAN :
1 cawan mentega@250 buttercup
1/2 cawan gula halus ( klu nk manis letak lebih )
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu kecil pewarna kuning
1 cawan  tepung gandum (diayak)
1 cawan tepung jagung (diayak)
1 cawan tepung kastad (di ayak)
chocolate rice  bewarna sebagai hiasan
magkuk kertas secukopnye yea
cara  membuatnya?

pukul mentega dan gula sehingga kembang.
masukkan kuning telur, esen vanila dan pewarna kuning. pukul lagi.
 masukkan tepung gandum , tepong kastad dan tepung jagung. gaul rata hingga adunan sebati. Pastu simpan kan sekejap adunan tu dalam peti sejuk supaya senang sikit proses nak memarut nya.
parutkan adunan ke dalam bekas lain.sediakan acuan kertas dan masukkan 'sarang semut' itu tadi ke dalam papercup tersebut. guna sudu aje, kemudian taburkan coklat rice manik2 tu ke ats adunan dn bakar.sejukkan dn simpan dlm bekas kedap udara. biskut sarang semut yg mengunakan tepong kastad ni akan jdi lebih ranggup dan sedap.gabungan tepong jagung untuk meranggupkan, tepong kastad untuk cair di mulut dan tepong gandum untuk asas pembuatan biskut..selamat mencuba. 

biskut samperit

Bahan-Bahan:
1 cawan mentega
1 cawan gula halus
1 biji telur kuning saja
1 camca teh Vanila
Satukan:
 ½ cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastad cap bunga merah yg ade free sudip
1 camca teh baking powder
Cara:
Pukul mentega dengan gula hingga rata. Masukkan telur & vanila dan dikacau lagi
hingga sebati.Masukkan tepung-tepung yang telah disatukan ... sedikit-sedikit ke dalam adunan & gaul hingga habis.Akhir sekali diterap dan bakar sampai masak.



destinasi pelancongan sabah..jom cuti2 sabah


Isnin, 13 Ogos 2012

tips kejutkan orang bangun sahur.(gelak kejap)

TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR..
KEHKEHKEH....
------->khas utk org yg liat bangun sahur...

1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,

1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!

Tapi kalau still tak ada effect gak,

1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir

1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...
Innalillahi wa inna ilaihi roji un...

Bukti kekejaman kanak2 islam di syiria

Beginilah keadaan anak-anak kita di Syria yang mana mereka menjadi mangsa kepada kepimpinan negara mereka yang zalim. Pemerintah berperang dengan rakyat sendiri untuk mengekalkan kuasa. Doakan kesejahteraan mereka. Letakkan kepedulian, doa, kudrat dan poket kita untuk mereka. 

20 perkara membawa ke syurga, insyaAllah


Umur 17 nabi kita daripada 25.




kesian..bayi di hurung semut dan kerengga

Mengapakah tergamak diperlakukan begini? Apakah salah insan yang baru sahaja melihat dunia ini? Tidak mengapalah adik, syurga dijanjikan untuk kamu sayang :'(

Moga gambar ini menjadi pengajaran kepada kita semua. Kepada pemberi respon, mohon jaga bahasa anda. Sesungguhnya anda sedang berpuasa.


kejam..kejam dan amat2 zalim.adakah kita semua manusia sudah menuju kembali ke zaman jahiliah? ??


Biskut celerac

Assalammualaikom , selamat bepuasa dan tak lama lagi seluruh umat islam di dunia akan menyambut hari kemenangan 1 syawal.agak lama saya tidak postkan gambar2 dan artikel terbaru , rasa rindu untuk menulis datang menerpa tapi akibat kekanagn masa dan waktu membataskan ruang untuk saya melakukan sesuatu yg saya minat..sesekali baru dpaat menjenguk blog ini yg dah lama tidak buka..oppsss, walaupon tidak di byka, tp setiap hari ade juga pengunjung datang singgah, terima kasih bnyak2 kerana sudi jugak singgah ke pondok usang ini.hari ni agak penat sedikit kerana menyiapkan 2 balang bskut raya sendirian tanpa d bantu anak2..dalam keadaan usia sebegini, kecekapan dan keligatan di dapur agak terbatas.tapi semangat untuk membuat biskut raya tetap ada, ye lah hasil dari air tangan sendiri..ok di sini saya sharekan resepi biskut celerac resepi khas dari anak angakt dri datuk mertua saya..emmmcamne nak sebut ye? ehehehheeh...pestime makan biskutnye , emmm  cair di mulut terus lh saya dengan segera meminta resepi, alhamdulilah,kak Nandung ni tak lah kedekot ilmu, semua resepi di sharekan dengan saya, anatara rajin dengan malas je nak menulis d buku.ok tak nak cakap banyk2..di sini saya sharekan resepinya yek..

BIskut Celerac nandung:

2 biji kuning telur
1  1/2 cawan gula halus
1 kilo tepong gandum ( di goreng tanpa minyak sekepa untuk mengebukan biskut
500gm minyak sapi (yg halal ye)
1 sudu teh baking powder
1 kampit tepung kanji (anggaran dlm 250gm )

bahan tabur selepas biskut celerac tu sejuk
nestuk di belender halus atau celerac makanan baby
6 sudu besar susu tepung
6 sudu besar gula halus
kesemua bahan tabur ni di gaul rata bila biskut dah sejuk baru taburkan atas biskut bagi kene keseluruahnnya

caranya:

masukkan tepong gandum yg dah sejuk selepas di goreng tnpa minyak bersama2 dgn tpong kanji dan baking powder serta gula halus
gaulkan sebati dan masukkan telur kuning dan minyak sapi
uli dan terapkan dengan acuan ikut suka ye
bakar dlm oven ikut suhu dan time masing2, sbb saya guna oven lama pakai dpur gas je
susun dlm loyang jangan rapat2 ye sbb biskut tu akan mengembang  akibat mengunakan baking powder
dah sejuk baru di tabur dn di baluti dengan bahan2 tabur tu
ok selamat mencuba


biskut lepas di bakar, sejukkan

dah siap di baluti dengan bahan tabur..

ok dah siap pon..sedia di hidangkan ketika 1 syawal..jangan hidnag awal2..eemm alamatnye tak sempat lah tetamu nak makan nanti..heheheok selamat mencuba.