Ahad, 13 Mac 2011

jom kita bertwitter

Twitter merupakan laman sosial yang semakin popular sekarang ini. Walaupun masih ketinggalan di belakang Facebook yang berada di ranking ke-2, Twitter semakin meningkat naik dan kini berada di ranking ke-9 laman web paling popular di dunia.
Kelebihan Twitter

Twitter berfungsi untuk menyebarkan maklumat dengan pantas dan penyebaran maklumat melalui twitter juga sangat mudah dan cepat dimana kita boleh ReTweet(RT) mana-mana informasi atau Tweet dari rakan-rakan kita. Sebagai contohnya yang jelas, ramai mangsa2 tsunami mengunakan twitter sebagai mesej yang paling cepat untuk menghubungi kelurga kawan2 mengenai keadaan mereka .tatkala talian telekomunasi (telipon ler) terputus ketika itu.

Dengan berpaksikan penggunaan sebagai satu sistem penyebaran berita yang pantas, peluang menjana pendapatan melalui twitter mula wujud.. Jadi, twitter ini memang satu perkara yang penting dan melalui twitter ini banyak peluang dan info baru yang akan kita perolehi.saya pon baru je berjinak2 degan twitter tapi selalunya saya fillow artis2  (share twitter degan anak remaja saya yek) lepas ni nak follow lak rakan2 blogger dan FB..pada sesiapa nak follow saya add / search je  Cintaharun.hanya saya sorang je letak name unik tu yek.
sebenarnya dulu2 saya tak berapa faham gak nak mengunakan twitter ni..begitu gak dengan blog ni..tapi hasil godeh2 akhir nye pelan2 dh mule faham.almaklumlah orang tua macam saya  ni lambat sikit nak pikap.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI