SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Sabtu, 12 Mac 2011

kek Batik


dah lama sangat saye tak buat kek batik.tibe2 je tekak ni rasa nk mkn kek batik bila tgok pic kat KR..ape lagi..saye buat le sikit je x penuh pon 1 tampawe biasa.kek batik ni bnyk versi..mcm2 versi ade..ade yg letak telur, tepong gandum, coklat masakan yg cair secara double boiler dn lain2..tp saye buat yg simple
je..tengok bahan2 yang ada kt dapor dn peti ais (peti ais tak letak kat dapor hehehe) ok ni saye tepekkn resepi kek batik versi simple je.

kek batik biskut merie
1 bungkus (350g) biskut marie
3 sudu besar mentega klu butter buh stegah buku
2 biji telur(saya tak letak masa ni telur dah habis nasib baik menjadi)
1/2 cwn serbuk koko
1 cwn milo
1 cwn air
3/4 cwn gula 
1/2 tin susu pekat( kalau suka..kalau tak letak pon tak pe gak)** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak letak banyak pon boleh
Cara-cara

patah2kan biskut
dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula,susu pekat. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
masukkan mentega,kacau sampai mentega cair
kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
masukkan dlm loyang ke tampawe ke tap sapu mentega yek sekeliling tu supaya tak melekat.ada kawn2 kt blog letakkn kertas minyak dlm loyang/tamawe supaya sennag nk tanggalkn dri bekas...tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang dah sejuk boleh le curahkn coklat msakn ke..cokelat serbuk ke..ikut suka

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.