Sabtu, 17 November 2012

PENYIMPANAN KOLAGEN RUMPAI LAUT MENTAH (yang kering dan sudah di masak)


proses penyimpanan  rumpai laut ni di sarankan slepas di buka, terus simpan kedalam  bekas kedap udara atau plastik yg di ikat dgn getah agar rumpai tidak msuk angin.kalau msuk angin rumpai kering ni akak keluar garam2 putih seperti kulat tp itu buka  kulat, itu hasil garam yg ada dalam rumpai.
kalau nak guna baru buka , cuci dan rendam .PERHATIAN!!!..benda putih2 yang melekat di rumpai tu buka kulat yek..itu GARAM yg terkeluar .jgn sesekali buang, abaikn je, bila nak guna , cuci macm biasa dn rendam.untk belian 1kg, kami akan pack 100gm x 10 agar pelangan dpat sukat 100gm dgn 1.5 liter @ 2 botol air mineral. dan memudahkan jugak pelanggan untk memberi pada mak ayah @ menjual.

proses menympan kolagen yg sudah masak.
masukkn dlm peti ais ye jagn letakkn di luar.bila nak makn bru ambil dri peti ais.tahan sebulan masuk dlm peti ais.kalau rasa banyak untk mkn seorang, boleh ambil separuh je dri 100gm dn masak dlm periuk kecik. 

PERHATIAN!!..ELAKKAN MINUM KOPI, TEH DAN NESCAFE  (lain2 boleh )
 KERANA MINUMAN BEBERTUK KAFIEN AKAN MENGURANGKAN VIT DAN AGEN PENCERAH DALAM TUBUH KITA. 
UNTUK KESAN YANG LEBIH CEPAT DAN HASIL YG LEBIH OPTIMUN, DI SARANKAN MINUM DGN VIT C  ( Boleh order dgn kami, keluaran pahang pharma)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI