Kepada ibu-ibu yang hamil di luar sana, Jom Ketahui khasiat rumpai laut ni untuk anda.
Secara am nya, Rumpai laut/pure marine collagen mempunyai kandungan iodine yang tinggi di mana ia berfungsi untuk menghalang tubuh manusia daripada menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum yang boleh mengakibatkan seseorang menghidap kanser darah dan kanser tulang. Selain itu, Ia turut memiliki banyak vitamin dan mineral penting untuk tubuh seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, omega 3 dan antioksidan. Kandungan serat yang tinggi memudahkan sistem penghadaman dan dapat membantu pengguna mengatasi masalah sembelit/buasir.
KOLAGEN - 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.
KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA - 550 kali lebih kuat dari vitamin C.
VITAMIN A - 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
PROTEIN - 21 kali lebih banyak dari susu.
OMEGA 3 DAN OMEGA 6 - 2326 kali lebih banyak dari ikan
Kebaikan untuk Ibu mengandung
Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 6 bulan keatas sahaja).
Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
tumit kaki tidak sakit dan kurang alami kesakitan belakang pinggang yang kebiasaannya dialami ibu mengandung
Ibu menyusui bayi boleh makan tapi disarankan tidak melebihi 5 gram sehari kerana kandungan iron dalam rumpai laut adalah tinggi.(anggaran 3sudu je sehari)
Wanita selepas bersalin atau masih berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut sehingga 3 bulan selepas bersalin kerana ia bersifat sejuk. Tapi mengikut pengalaman, ada juga customer makan rumpai laut ni sewaktu dalam pantang akibat pembedahan, alhamdulilah, luka pembedahan cepat sembuh.
Secara am nya, Rumpai laut/pure marine collagen mempunyai kandungan iodine yang tinggi di mana ia berfungsi untuk menghalang tubuh manusia daripada menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum yang boleh mengakibatkan seseorang menghidap kanser darah dan kanser tulang. Selain itu, Ia turut memiliki banyak vitamin dan mineral penting untuk tubuh seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, omega 3 dan antioksidan. Kandungan serat yang tinggi memudahkan sistem penghadaman dan dapat membantu pengguna mengatasi masalah sembelit/buasir.
KOLAGEN - 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.
KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA - 550 kali lebih kuat dari vitamin C.
VITAMIN A - 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
PROTEIN - 21 kali lebih banyak dari susu.
OMEGA 3 DAN OMEGA 6 - 2326 kali lebih banyak dari ikan
Kebaikan untuk Ibu mengandung
Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 6 bulan keatas sahaja).
Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
tumit kaki tidak sakit dan kurang alami kesakitan belakang pinggang yang kebiasaannya dialami ibu mengandung
Ibu menyusui bayi boleh makan tapi disarankan tidak melebihi 5 gram sehari kerana kandungan iron dalam rumpai laut adalah tinggi.(anggaran 3sudu je sehari)
Wanita selepas bersalin atau masih berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut sehingga 3 bulan selepas bersalin kerana ia bersifat sejuk. Tapi mengikut pengalaman, ada juga customer makan rumpai laut ni sewaktu dalam pantang akibat pembedahan, alhamdulilah, luka pembedahan cepat sembuh.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.