Selasa, 19 Februari 2013

cara masak rumpai laut kolagen



    kolagenlaut.blogspot.com
  1. Basuh rumpai laut, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.
  2. Rendam rumpai laut yang telah dibasuh semalaman (rendam 5-8jam). 
  3. Basuh rumpai laut lagi, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
  4. Nisbah air,  100gram rumpai laut = 2.5 liter air kosong
  5. Masak dengan api yang perlahan selama 30 minit. Kacau sehingga hancur
  6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais
  7. Kolagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.

Perhatian: Utk mengurangkan rasa hanyir rumpai laut, rendam rumpai laut dgn daun pandan atau asam keping  atau letak sehelai daun pandan semasa memasak rumpai laut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI