Isnin, 17 Disember 2012

soalan lazim tentang pure marine collagen asli sabah

Soalan yang sering ditanya pelanggan

Soalan yang sering ditanya oleh pelanggan tentang PURe MARINE COLLAGEN

Q: Kalau orang mengandung boleh makan tak PSPMC, tiada kesan sampingan ke?
A : Boleh sangat-sangat digalakkan lagi mengambil PSPMC untuk dapatkan nutrisi tambahan sambil menyihatkan badan dan mencantikkan diri, malahan ia akan mencantikkan kulit bayi anda.

Q : Saya sekarang mengandung dan tengah makan PSPMC tetapi muka saya masih berjerawat kenapa?
A: Ada 2 kemungkinan:
1.kemungkinanan badan anda tengah mengeluarkan toksin kerana salah satu kesan penggunaan PSPMC adalah menyahkan toksid dalam badan .
2. kemungkinan badan anda tidak memberi tindak balas terhadap PSPMC tetapi menyerapan PSPMC anda disalurkan pada bayi anda. Kekadang apa yang si ibu makan hasilnya tidak pada si ibu tetapi pada si anak yang dikandung.

Q : Ibu yang tengah menyusukan anak boleh makan PSPMC ?
A : Ibu-ibu yang mengandung atau menyusukan mempunyai keperluan yang lebih tinggi bagi iodin sebagai mereka mesti membekalkan kedua-dua mereka sendiri dan anak-anak mereka. Linus Pauling Institute mengesyorkan 220 mcg iodin setiap hari semasa mengandung dan 290 mcg sehari semasa penyusuan. Jumlah ini mungkin berbeza bergantung kepada kesihatan anda dan kesihatan anak anda. Pembekal penjagaan kesihatan anda boleh menyediakan anda dengan cadangan tertentu.

Q : Kanak-kanak boleh makan PSPMC ?
A : Kanak-kanak antara umur 1 tahun dan 14 tahun memerlukan iodin kurang daripada bayi atau dewasa.
-Antara umur 1 tahun dan 8 tahun, kanak-kanak memerlukan 90 mcg iodin setiap hari untuk kekal sihat. Kanak-kanak antara 9 tahun dan 14 tahun memerlukan 120 mcg sehari.
-Bayi memerlukan tahap yang lebih tinggi iodin, walaupun mereka dengan mudah akan mendapatkan ini dari susu ibu, ibu tidak kekurangan. Bayi memerlukan 110 mcg sehari bila dilahirkan hingga berumur 6 bulan . Bayi antara 6 bulan dan 12 bulan memerlukan 130 mcg setiap hari.

Q : Saya dalam masa MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan PSPMC ini ?
A : Ya , selamat dan disarankan untuk memakan PSPMC ini kerana PSPMC ini menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang dalam proses menopause

Q : Saya dapati PSPMC boleh menghilangkan masalah keputihan?
A : Ya , PSPMC bersifat sebagai ANTIKUMAN dan ANTIBAKTERIA dimana ia menyahkan toksid badan dan menghilangkan semua masalah keputihan

Q: Adakah khasiatnya bertukar sekiranya PSPMC dimakan atau diminum dengan bahan lain?
A : Tidak, khasiat di dalam PSPMC tidak boleh bertukar dengan sekadar campuran lain. Ia hanya boleh ditukar dengan haba yang sangat tinggi kerana ia bersifat PROTEIN.

Q : Yang mana satu betul bagi kuantiti air untuk rebus PSPMC?
A : Bagi saya semuanya betul. Rebuslah PSPMC mengikut kekentalan yang kamu inginkan. ada pengguna lebih suka pekat PSPMC , jadi kurangkan kuantiti airnya. Ada pengguna lebih suka cair , jadi lebihkan kuantiti air semasa rebus PSPMC.

Q : Apa beza PSPMC @ Rumpai Laut yg dijual ini dengan Kolagen yang banyak dipasaran.
A : PSPMC yang dijual ini dalam bentuk bahan mentah, maksudnya ia adalah asli tanpa sebarang bahan kosmetik yang banyak bahan campuran seperti bahan perisa dan pewarna.

Q : PSPMC ini ada kelulusan KKM?
A : Bagi saya PSPMC ini tidak perlu kelulusan KKM seperti mana anda beli ikan masin , masih bahan mentah yang tidak perlu kelulusan KKM, untuk pastikan ia bersih anda perlu cuci sebersih-bersihnya sebelum makan PSPMC.

Q : Berapa lama PSPMC ini boleh bertahan?
A: Selagi PSPMC ini dalam keadan yg bertutup rapat, ia akan bertahan lama sehingga 2 tahun.

Q: Kenapa bila saya mkn PSPMC ini rasa macam nak demam, hidung berair, muka mata jadi gatal-gatal, adakah saya tidak sesuai mkn PSPMC ini?
A : Sebenarnya anda kurang minum air sebab itu sistem badan jadi agak terkejut.

Q: Berapa banyak yang perlu saya ambil air?
A: Sekurang-kurangnye sebanyak 8 Gelas sehari bagi melancarkan sistem perkumuhan dalam badan

Q: Berapa lama nampak kesan?
A: Ia bergantung kepada seseorang individu.
Ada yang nmpak perubahan setelah ambil PSPMC ni selama 2 minggu, nampk perubahannya. Ada setelah sebulan ambil baru nampak perubahanya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI