Khamis, 20 Disember 2012

Rumpai laut kaya dengan pelbagai unsur mineral seperti natrium, kalsium, magnesium, kalium, klorin, sulfur, fosforus dan pelbagai mikronutrien yang diperlukan oleh badan kita.

Rumpai laut kaya dengan pelbagai unsur mineral seperti natrium, kalsium, magnesium, kalium, klorin, sulfur, fosforus dan pelbagai mikronutrien yang diperlukan oleh badan kita.
Rumpai laut perang seperti Laminaria dan Sargassum umpamanya, mengandungi kandungan iodine yang tinggi. Iodine sangat diperlukan oleh badan untuk menghasilkan hormone tiroid, yang berfungsi untuk mengawal kadar metabolic, mental dan perkembangan fizikal yang normal.

Dalam bidang perubatan, rumpai laut dikatakan mampu menjadi penawar kepada beberapa jenis penyakit seperti kencing manis, kanser prostate, penyakit beguk dan ketumbuhan.

Rumpai laut juga boleh digunakan untuk mengubati penyakit radiasi, menghalang pertumbuhan tumor kanser payu dara., merawat jangkitan saluran kencing, sakit tekak, pembengkakan kaki (beriberi) serta menyingkirkan kahak.

Selain itu, rumpai laut juga dipercayai dapat membantu golongan yang mempunyai masalah kegemukan (obesity). Sebatian fucoxanthin yang terdapat di dalam rumpai laut berupaya menurunkan berat badan. Sebatian ini bertindak dengan meransang protein, UCP1 yang terdapat pada rangkaian ‘white adipose tissue’ iaitu sejenis lemak yang mengelilingi organ dalaman.
Seterusnya, ransangan ini menyebabkan pengoksidaan lemak dan dditukarkan kepada tenaga untuk kegunaan badan. Hal ini dibuktikan melalui satu kajian yang dijalankan oleh Universiti Hokaido, Jepun. Dalam kajian tersebut, haiwan yang diberi makan rumpai laut telah mencatatkan penurunan berat badan 5-10%.


Kesan pengambilan yang teratur dan berterusan
Pengambilan pemakanan tambahan seperti KOLAGEN ASLI RUMPAI LAUT ini secara tidak langsung membantu memulih dan menjaga kulit dari dalam. Hasil positif dapat dilihat seawal 2-3 minggu pertama di mana fungsi utama kolagen ini berupaya meningkatkan keanjalan kulit badan secara keseluruhan, menambahkan keserian wajah, juga membantu mengurangi jerawat serta jeragat degil secara beransur2.. Selain dijadikan masker dan dicampur dalam jus minuman, jeli kolagen yang sudah dimasak ini juga sangat baik untuk dijadikan bahan sapuan untuk merawat luka kecil, melecur, gigitan serangga dan masalah kulit lain seperti kudis dan panau..

Fiber dan Protein didalam rumpai laut mampu membuat anda rasa kenyang.
MENGURUSKAN BADAN TANPA BERLAPAR,TANPA SENAMAN,TANPA KESAN SAMPINGAN????????? 
Pengambilan RUMPAI LAUT KOLAGEN ASLI 100% adalah 5 bintang berbanding 1 1/2 bintang untuk peratus kenaikan berat badan. Ini kerana RUMPAI LAUT bertindak sebagai fiber dan protein , dimana anda akan rasa kenyang selepas pengambilan bahan tersebut.
Bagi yang takut mengalami GASTRIK selepas makan RUMPAI LAUT , jagan risau dan jangan takut sebab RUMPAI LAUT juga bertindak sebagi pelapik dalam perut anda dan memperbaiki lapisan-lapisan dalam perut anda . Maka dengan ini , RUMPAI LAUT bukan sahaja mampu menurunkan berat badan anda malahan ia menghindarkan anda daripada mengalami GASTRIK.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI