SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Ahad, 19 Disember 2010

taufufah kacang soya

berjaya jugak wat TAufufah...rsepi dri yaslina ,time kasih yek bkongsi resepi.

bahannye 1 kg kcg soya (d rendam 10 jam smpi kembng)
1 sudu teh penuh GDL ( beli kt kedai kek @ sengse cina..ckp nak wat taufufah)
3 sudu teh penuh tpg jgung
1 cwn air msk sejuk

untuk kuahnye:
gula merah dn gula pasir d msk dgn air

caranye:

ambil 1 cawan ksng soya dn blenderkn dgn 2 cwn air 
kemudian tapis dgn penapis teh kain kasa ( selalunye kt kedai kopi guna penapis ni)
ulangi belender kcng soya smpai habis.(dpt anggaran stengah priuk kecik sbb nk pekat)
masak dgn api pelahan tp kena kerap d kacau agak air soya tu x membuak keluar.
dlm bekas lain (sya guna tampawe aiskrim je) masukkn air sejuk,1 sudu kecil penuh GDL,3 sudu kecil tpong jgung dn kacau rata.kemudian curahkn pelahan2 air kacang soya yg mendidih tu ke dalam larutan GDL tadi.( seeloknye masa nk curah tu tapis skali dgn penapis teh agar buih2 soya tak de)
kemudian tutup tmpawe tu dgn kain tuala bersih supaya air wap x jatuh dlm taufufah ( supaya taufufah kekal cntik dn x berair)
lepas 15 minit kemudian baru lah boleh d makan dn di curahkn dgn air gula merah.
klu nk taufufah sentiasa panas, x payah guna tampawe, gunakn tarmos nasi spuya kekal panas bau sedap d makan.
selamat mencuba

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.