SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Sabtu, 11 Disember 2010

tart telur resepi dri kwn2 Fb yusnizah mohd Bachalan

taraaa..ni lah tart telur fist time saya buat.emmm sedap sngt, anak2 mkn sekejap je 1 adunan dpt 24 biji

resepinya:
BAHAN-BAHAN UNTUK PASTRY

200G BUTTER
100G GULA AISING
370G TEPUNG GANDUM
1BIJI TELUR + 1 BIJI KUNING TELUR
½ SUDU KECIL ESEN VANILA

CARA2 PASTRY

1. PUKUL BUTTER DAN GULA SAMPAI KEMBANG.

2. MASUKKAN TELUR SEDIKIT DEMI SEDIKIT.

3. MASUKKAN TEPUNG SAMPAI JADI DOH.

4. RATAKAN SETEBAL 1/2 CM DAN TERAP DALAM ACUAN.

5. CUCUK DENGAN GARFU SUPAYA TIDAK KEMBUNG. DAN BAKAR SELAMA 10MIN PADA SUHU 180C. SETELAH MASAK DISEJUKKAN….BARU BOLE LETAK FILLING OK…

bahan-bahan inti
4 biji telur
1/3 cawan gula kastor
1 tin susu cair
1 cawan air suam
1/2 sedu makan esen vanila
1 sudu makan tepung kastard

cara-cara untuk inti
kacau gula n air suam hingga larut masukkan susu cair
esen vanila ,tepung kastard.dan telur kacau hinnga sebati dnatuangkan kedlm pastri yg telah dibakar bakar lg selama 15minit..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.