SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Khamis, 19 Mei 2011

cheese tart dan egg tart

blubery cheese tart ilham dan tunjuk aja dir kawn2 fb dan Nazian Nasir tp saya ubah suai sikit je ikut bahan2 yg ada di dapor.

bahan untuk kulit(crust):
250 gm mentega
100 gm gula aising( 1/2 cwn
tpg gndm 2 cwan
1 bj telur 

Filling:
Blueberry

Bhn Inti(cheese cream):
250 gm cheese cream
1/2 cwan gula pasir di belender halus
1 biji telur
2 sudu besar mentega
sedikit air perahan lemon
4 sudu besar whiping krim (klau tak letak pon takpe..saya letak sbb sambil buat tart buat cheese cake sekali)

cara2 membuat kulit:
Pukul butter dgn gula aising hingga kembang,masukkan telur dan esen vanilla.pukul sebati.
Masukkan tpg,uli hingga menjadi doh yg lembut.
Masukkan doh dlm acuan tart,bkr selama 15-20 minit dlm suhu 180c.

Cara membuat cheese cream(inti):
pukul semua bhn hingga kembang.

masukkan sedikit krim keju dlm kulit tat yg telah sejuk( kalau panas takut krim cair pulak ) kemudian masukan filling blueberry diatasnya dan paipkankan krim keju lg sekali menutupi filling 
Untuk lakaran bhg ats,paipkan filling dlm bentuk 2 atau 3 garisan kemudian lorek dgn lidi sate dan boleh jugak ambik sedikit adunan cheese tu dan warnakan kaler purple dan lorekkn dgn lidi buat lah 3, 4 garisan.pastu tarik jdilah ia bunga 
Bakar semula 5 atau 10 minit agak2la sehingga cheese cream tidak melekat di jari,keluarkan dari oven...biarkan sekejap dan boleh dimasukkan kedlm peti ais.

kulit tart..nk buat tar telur dn tart keju pon boleh..kene tebal sikit yek kt tepi2 tu nanti pecah klu nipis


blubery cheese tart ilham dan tunjuk aja dir kawn2 fb dan Nazian Nasir tp saya ubah suai sikit je ikut bahan2 yg ada di dapor.

bahan untuk kulit(crust):
250 gm mentega
100 gm gula aising( 1/2 cwn
tpg gndm 2 cwan
1 bj telur 



cara2 membuat kulit:
Pukul butte/mentegar dgn gula aising hingga kembang,masukkan telur dan esen vanilla.pukul sebati.
Masukkan tpg,uli hingga menjadi doh yg lembut.
Masukkan doh dlm acuan tart,bkr selama 15-20 minit dlm suhu 180c.
cheese tart blubery baru nak bakar..
sedia untuk di ngappp
yang ni tart telur..cuma kena buat kastad telur.hnye blender sdikit sntan, telur 2 biji, sedikit gula dlm 10 sudu ke, 5 sudu tpong kastad dn esen vanila tak bg ade bau hnyir telur.pastu tunagkn dlm kulit  tart dn bakoo.kita bakoo..

4 ulasan:

  1. as'salam Liza.
    salam perkenalan, tertarik dgn blog yg cantik dan nampak lazat ni, lps ni nak cuba tart ni..:)
    silalah ke blog saya
    http://fouuzie.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. wsaalam fouzie..maaf lambat membalas..trima kasih kerana sudi menjengah teratak saya..insyaAllah saya follow nanti.

    BalasPadam
  3. Datang tengok cheese tart n follow...nti follow syblik ye....nice blog...

    BalasPadam
  4. salam..saya dh follow..sori lah..x reti sangt gune blog ni.hihi

    BalasPadam

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.