SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Rabu, 20 Mac 2013

kebaikan sabun kolagen rumpai laut

kredit pada ARID SHOPPE penulis artikel ini .terima kasih :)

hasil dari produk nur aini beauty collagen telah memberi inisiatif untuk anda untuk menjadi lebih nampak sehat berseri dan cerah sempurna dengan menggunakan produk collagen yang sedang hangat diperkatakan sekarang iaitu NURRAYSA COLLAGEN SOAP...~blh pm page nie k :)~

anda tahu x ape itu collagen soap? okay.. thu la soap tuh sabun kan tp anda tahu x ape kelebihan collagen yg terdapat dalam sabun nie??? okay mula2 kita kena thu ape yang collagen boleh buat untuk kulit kita yg semakin hari semakin berdepan dgn masalah yg kita x thu mcm mne nk hadapi... ade sesetengah org tuh dye ade jerawat teruk, ade jeragat, ade kulit kusam n byk la masalah kulit... sebenarnya kita nie makin mengejar pembangunan makin byk masalah yg kita hadapi,, bkn kita je yg hadapi masalah.. kulit pon mcm tuh.. terdedah pada persekitaran yg x berapa nk sihat da sekarang menyebabkan masalah yg sy ckp kt atas td..lgpon pendedahan kita pada chaya matahari yg terik blh menyebabkan sel2 kulit mati dengan cepat.. sbb tuh kita nmpak xbermaya... tp sy xnk cakap pasal tuh la... huhu. sy nk citer pasal sabun NURRAYSA COLLAGEN nie.. hehe okay first saya nk listkn anda ingredient yg ade dalam sabun dlu k :)

NIE ANTARA KANDUNGAN SABUN COLLAGEN NURRAYSA :

BAHAN-BAHAN
GLYCERIN
PURE MARINE COLLAGEN
VITAMIN A
VITAMIN C
VITAMIN E
HERBA
SUSU KAMBING
MINYAK ZAITUN

okay first thing yg saya nk tny la kan,ade ke bahan2 yg ade diatas nie beri kesan yang x baik pada kita... yang pasti xde kan??? heeee asenya sume bahan yg ade tuh yg mmg beri kesan yang superb pada kulit kita nie... yang special nya sabun nie bukan orang pmpn je yang boleh guna.. laki pon blh heeee... sonok kan... okay kalu x caya meh saya nk review satu2 pasal bahan yang ade..

GLYCERIN
Gliserin adalah satu bahan kimia yang paling bernilai diketahui manusia.Gliserin mempunyai 1500 kegunaan, dengan fungsi sebagai bahan ramuan dan bahan bantuan proses didalam kosmetik, 'toiletries', barangan kegunaan peribadi, ubat-ubatan dan produk makanan.Mempunyai sifat seperti jernih, tidak berbau, pekatan cecair yang mempunyai rasa manis.Gliserin boleh diperolehi daripada sumber semulajadi (lelemak tumbuhan dan haiwan) dan petrokimia.Diperolehi daripada lemak dan minyak semasa penghasilan asid lemak ,sabun dan lelemak alkohol.
walaubagaimanapun ia boleh dihasilkan secara sintetik daripada petrokimia.Ciri-ciri kimia yang unik, gliserin digunakan dalam produk sebagai 'humectent" kerana gliserin adalah "Hydrophilic" (suka air), dan digunakan untuk mengekalkan produk seperti buahan kering daripada menjadi terlalu kering.Berfungsi mengekalkan inti produk (rapuh dan ranggup) daripada cair seterusnya akan menjadikan produk lemau. Sebagai emollient (agen pelembab) krim pelembab tangan.

Antara produk yang menggunakan Gliserin sebagai bahan ramuan seperti :
Ubat gigi
Krim muka
'Mouthwash'
Krim pencukur
Ubat batuk
Produk dandanan rambut
Sabun
Sebagai orang Malaysia kita harus bersyukur kerana mempunyai banyak bahan mentah yang boleh diperolehi daripada hasilan kelapa sawit antaranya Gliserin. Jadi untuk produk yang dihasilkan di Malaysia kebanyakanya menggunakan Gliserin daripada kelapa sawit terutamanya untuk produk makanan dan kosmetik.

credit to this website:http://fakarudinft.blogspot.com/2008/11/apa-itu-gliseringlycerine.html

okay senang citer la kan.. nak suh jadi sabun seketul tuh kita kena ada glyserin.. kalu xde glyserin nie xde sabun kt dunia nie.. lagipon anda da bca kn kt atas dye bertindak jugak sbgai ajen pelembap... sy pasty pengasas kita da guna gliserin yg berasaskan tumbuhan,, jadi sbb tuh xde bahan kimia dalam produk nie :) lagipon kt malaysia nie glyserin yg senang nk jmpe berasaskan kelapa sawit... kalu x caya anda2 sume g tgk sabun mandi,ade x dye tulis palm oil? kalu ade tuh btul la tuh.. minyak tuh bertindak as a glyserin k :)

PURE MARINE COLLAGEN
okay pasal yg nie pulak kena review jgk ke ea...asenya sume da tahu fungsi pure marine collagen... eh?? ade yang x tahu jgk ea.. huhu xpe kita dalam proses belajar... okay kat cni sy gtau la ape yang pure marine collagen blh buat kt kulit kita :)

KHASIAT PURE MARINE COLLAGEN:
1. Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
2. Menguatkan tulang dan sendi.
3. Meningkatkan sel rawan dan otot.
4. Merawat penyakit gaut.
5. Mencegah kanser
6. Menurunkan tekanan darah tinggi.
7. Merawat Gastrik.
8. Anti bakteria / kulat.
9. Merawat Anemia.
10. Menurunkan kolestrol dalam tubuh.
11. Menyerap lebihan garam dalam tubuh(lumpuh).
12. Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan).
13. Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat).
14. Menpercepatkan penyembuhan luka.
15. Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis).
16. Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
17. Menberi Kekenyangan(diet).
18. Melancarkan sistem metabolisme.
19. Memelihara usus kecil.(Sembelit)

okeh yg kt atas nie sume kebaikan collagen asli nie kt bahan kita tp yg say bold tuh yg untuk kulit kita k :)
yang nie lak mmg specific untuk kulit luaran k, nk buat sabun badan boleh,sabun muka pon blh

KEGUNAAN SABUN KOLAGEN

-MEMBANTU MENCERAHKAN KULIT WAJAH
-MENJADIKAN KULIT LEBIH LICIN & ANJAL-MELEMBABKAN KULIT
-MENGHILANGKAN JERAWAT & PARUT JERAWAT
-MENGHILANGKAN JERAGAT
-MEMBANTU MENGATASI KULIT KERING & BERMINYAK
-MENEGANGKAN KULIT WAJAH
-MNGURANGKAN KEDUTAN DI KULIT WAJAH
-MENJADIKAN WAJAH LEBIH BERSIH-MENANGGALKAN MEKAP

tp tuh la kalu nk bg muka gebu gebas blh guna sabun collagen... nk elok lagi makan collagen... sy pon mkn tp bkn yg rebus tuh la.. mcm leceh je kan.. sy mkn yg pil je... kalu nk ygn pil blh pm nani k ... :)

VITAMIN A,C n E
tahu x anda yg vitamin A,C,E nie mmg vitamin untuk kulit... see vitamin untuk kulit da cukup lengkap dalam SABUN NURRAYSA COLLAGEN nie,, hehe jom kita review satu2 fungsi vitamin2 nie untuk kulit kita :)

Vitamin A
-membantu proses pembaharuan kulit atau regenerasi sel2 kulit.kekurangan vitamin A membuat kulit kering dan bersisik.produk2 yang mengandung vitamin A yang meningkatkan fungsi sel2 yang melindungi kulit.bahan dalam vitamin A dikenali dengan nama retin A atau retinol/retinoid.Bahan2 ini sering dijumpai pada produk2 perawatan kulit kerana fungsinya yang meluruhkan sel2 kulit mati sesuai untuk kulit yang sudah mulai mengalami kedutan/wrinkle kerana lapisan atas kulit yang terdiri dari sel2 kulit mati sudah luruh berganti dengan lapisan baru yang lebih sehat dan segar sehingga selain efeknya yang juga untuk menyamarkan garis2 halus. boleh juga untuk menipiskan bintik2 hitam pada kulit.Untuk kulit yang berjerawat fungsi vitamin A kandungan asalnya membuka sumbatan yang ada pada pori2 kulit sehingga mempercepat penyembuhan jerawat,cegah dari radang dan mencegah masalah yang baru.

Vitamin c
Manfaat utamanya adalah mengurangkan kerosakan sel dan menguatkan jaringan kolagen.sel2 tubuh kita termasuk sel2 kulit setiap hari menghadapi masalah apabila diserang sel2 perosak yang bernama "radikal bebas" yang mana radikal bebas ini banyak terdapat pada sinar ultraviolet,pencemaran bahkan stress yang dialami oleh tubuh kita sendiri.Untuk melawan zat tadikal bebas itulah kita memerlukankan vitamin c sebagai zat penangkap radikal bebas yang berbahaya buat kulit atau dikenal sebagai zat antioksidan dan melindungi sel2 kulit,mempercepat penyembuhan,merangsang pembentukan serat elastin dan kolagen yang membuat kulit kenyal dan dan cantik serta menberi kesan untuk mencerahkan kulit kerana kerja enzim tirosinase merangsang pembentukan pigmen penghitam kulit oleh kerana itu vitamin c banyak juga digunakan pada produk2 pemutih kulit.

Vitamin E
fungsi vitamin E juga sebagai perangkap radikal bebas atau sebagai antioksidan,kekurangan vitamin ini membuat kulit tampak berkerut,fungsinya hampir mirip dengan vitamin C,Vitamin E melindungi kulit dengan menguatkan serat2 kolagen dan elastin pada kulit,membuat kulit lebih tegang dan lebih terjaga kelembabannya,sangat baik utuk kulit yang sensitif terutama yang sensitif pada sinaran matahari.pada produk2 pelinndung uv, kandungan vitamin E berfungsi sebagai penghalang dari luar yang menyebabkan kekeringan pada kulit.

HERBA
herba yang digunakan dalam SABUN COLLAGEN NURRAYSA nie sy pasti xde mggunakan herba yang memberi kesan kepada kita.. pengasas kita telah memilih ramuan n herba yang tarbaik dalam menghasilkan produk nie... yang pasti herba2 tersebut memberi kesan untuk masalah kuit yang kita hadapi kn.. btul x?? heee

SUSU KAMBING
pada saesape yang belum cuba lagi sabun nie mmg akan menyesal nti... "nape nyesal lak??" mesti ade yang akan tny mcm tuh... xde la anda x tahu lagi yang dalam sabun nie pon ade susu kambing tau... x tahu fungsi susu kambing untuk kulit kita??? jom kita terjah!!!

Susu Kambing untuk sabun sesuai pada kulit dan muka yang sensitif. la diperkayakan dengan pelbagai vitamin, terutamanya Vitamin E dan Mineral yang sangat berkhasiat untuk kulit anda.susu kambing asli yang digunakan dalam sabun ini juga tidak mengandungi sebarang bahan kimia. sebab kita tahukan susu terbaik selepas susu ibu adalah susu kambing.. :) nabi Muhammad s.a.w pon da dulu jadi pengembala kambing,,, kalu da dye pengembala kambing msty dye tahu khasiat kambing nie kn.. :D

Selain itu, sabun susu kambing juga merupakan pencuci dan pelembap yang paling mujarab. la juga kaya dengan minyak paling mujarab dan gliserin asli yang menyegarkan kulit anda.

Antara khasiat susu kambing untuk kulit adalah seperti berikut:
- Mencerahkan/memutihkan kulit dan mencegah bintik-bintik hitam
- Membersihkan dan menghilangkan daki-daki ataupun kotoran yang melekat di tubuh setelah seharian berpeluh.
- Menghaluskan, meremajakan, menenangkan dan salam masa yang sama menyihatkan kulit anda.
- Boleh mengurangkan masalah bau badan jika digunakan kerap setiap kali mandi
- Terbukti mencegah jerawat dan bekas-bekas jerawat di muka dengan pemakaian yang teratur.
- Menutralkan kulit dari kekeringan dan kelebihan minyak
- Bagi mereka yang mempunyai kulit kering dan bermasalah, penggunaan sabun susu kambing setaip kali mandi dapat membantu mengurangkan masalah tersebut.

banyak la kalu nk citer pasal susu kambing nie... bukan susu je.. sume pasal kambing nie sume berkhasiat... tp kat cni sy bgthu pasal susu kambing untuk kulit je k :)

MINYAK ZAITUN
okeh yang nie pasal kandungan yang terkahir untuk sabun nie... okay ianya minyak zaitun atau dalam inggeris dye olive oil.. tahu x yang minyak zaitun nie pon byk kegunaan untuk masakan pon blh, untuk kulit pon blh,,, byk da barabg kosmetik skrg berasaskan minyak zaitun nie.. yang pasti kebanyakan produk dari minyak zaitun mmg bebas kimia... x tahu ape yang minyak zaitun boleh buat untuk kulit kita? meh kita bace satu2 k :)

Khasiat Minyak Zaitun untuk Kulit
-Berkhasiat menghilangkan kulit gelap pada siku tangan atau celah2 pelipat
-Berkhasiat melembutkan kulit kaki -Sebagai penanggal sel kulit mati. Berkhasiat menghaluskan kulit bersisik.
-sesuai untuk kulit berminyak dan kulit kering

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.