SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-PM DI PAGE @FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN
melalui email, mms atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Isnin, 29 Oktober 2012

kolagen rumpai laut sabah (pure marine colagen) harga rm50 sekilo

(kalau berminat boleh Pm saya harga untuk sekilo rm 50 termasuk caj pos  laju untuk semenanjung. 
bertahan untuk 7 bulan hingga9 bulan, amat jimat dan menguntungkan.bebas dari bahan2 kimia)


jom tengok cara2 memasak kolagen mentah ni.mudah senang dan menjimatkan.
sekilo rumpai laut, dalam sekilo ni ambil segenggam je.kemudian cuci sebanyak 5, 6 kali sampai hilang baunya. 



inilah hasil selepas di rendam selama 6 jam.boleh jugak di rendam semalaman.

Air rendaman tu sebaiknya di simpan untuk cuci2 tangan, boleh lembutkan tangan.

kemudia di rebus bersama2 dengan daun pandan untuk menghilangkan bau nya..bau tu se akan2 hanyir ikan masin.jangan di letak apa2 perisa sewaktu merebus.

nak letak perisa tu pon selepas dha masak yea.

sesudah masak , tapis dengan penapis santan, baki hampas rumpai laut ni boleh di buat mASK dan di sapukan di kulit lengan serta tumit kaki.




Ini lah hasil selepas di simpan dalam peti sejuk.dah nampak macm rupa agar2 .tapi warna ni agak kehijau hijauan sikit sebab saya bnyk letakkan daun pandan.




bila nak minum , ambil 1 sudu besar kolegen rumpai laut ni masuukn dlm gelas dan cmporkn dengan air , kalau nk lebih sedap, letakkn sikit jus oren ke atau jus blackcurrunt.kalau nak buat mask, ambil 1 sudu dan tepekkn di muka dlm 1 jam atau di biarkan semalaman.selamat mencuba.



Nak tau perubahan pertama saya dan family makan?? 
1- pembuangan air besar bertambah lawas dan kerap kencing, tapi bukan cirit birit ye, tu yang saya suka sangat.
2- saya dn family masing2 buat masker, rasa tegang dan kulit muka menampakkan perubahan dengan kurnagnya jerawat kecik2 dan besar dari muka, kulit muka rasa lembut dan tegang.
3-kurang sakit kepala bagi saya dan suami yang ada darah tinggi ni)

4- bersin dan selesema berkurangan (anak2 makan)
buat masa ni masih awal lagi kami makan, perubahannya mungkin lagi banyak selepas lama pengambilan.
Kelebihan dan khasiat Pure Marine Kolagen

Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
Dikenali sebagai “Sarang Burung Laut” oleh masyarakat cina
Melancarkan kitaran darah
Mencantikkan kulit agar lebih putih dan tegang
Melambatkan penuaan dan melansingkan badan
Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre (kelenjar Thyroid membengkak)

Cara Basuh Dan Penggunaannya

Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali
Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan
Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus
Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur .tapiskan dan hampas tu boleh digunakan unutk buat masker.
Boleh juga dicampurkan dengan madu
Campurkan daun pandan dan asam keping sekiranya perlu untuk hilangkan bau hanyir laut

Cara Membuat Masker Pure Marine Collagen (Pernah disiarkan dalam rancangan
Nona di TV3 20 mei 2012)

Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil RM 300)
Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM 400 hingga Ribuan)
24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
Boleh bertahan sehingga 3 ke 4 minggu



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.