SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Rabu, 23 Februari 2011



kuih bijan

50-60gm bijan
Minyak utk mengoreng
Bahan-bahan doh:
200-200gm tepung pulut
2 sudu makan tepung gandum
1 sudu teh air kapur
1 sudu besar gula
1 cwan air..ikut lah klu lembik tmbhkn air
Sedikit garam
Bahan-bahan inti kelapa:
60g gula melaka/gula merah
20g gula pasir
50ml air
1/2 biji kelapa parut

Cara-cara

1. Jerang gula melaka/merah, gula pasir dan air hingga larut
2. Tapiskan ke dalam kuali kemudian masukkan kelapa parutt, kacau atas api sederhana hingga inti agak kering
3. Dalam mangkuk besar, gaul tepung pulut, tepung gandum dan garam
4. Masukkan air kapur dan sedikit demi sedikit air uli menjadi doh
5. Ambik sedikit doh, bentukkan bebola dan leperkan sedikit
6.Bubuh inti ditengahnya dan tangkupkan semula
7.Golek bebola dengan bijan supaya elok melekat
8. Masukkan minyak yg banyak dalam kuali dan gorengkanlah kuih bom hingga kekuningan
9. Dan siap untuk dimakan
10. Petua utk kuih bom tak meletup dan tak merekah:

1. Minyak mesti banyak biar kuih bom terendam. 2. Minyak jgn terlalu panas. 3. Jgn menggoreng terlalu lama. 4. Terus menggoreng selepas siap dibuat jgn dibiarkan pada suhu bilik.letakkn sikit gula kat adunan doh tu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.