SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS

SET KERONSANG HARGA BORONG RM 70 TIDAK TERMASUK KOS POS
keronsang liza mutiara sabah

KALAU DAH BEKENAN, JOM ORDER

Jom Shopping di facebook..
Pilihan di tangan anda.
Pilih,order,beli dan guna.
CARA-CARA ORDER
1-PILIH BARANG
2-Whatsupp 019-8013761 @ mesej FB
@ SMS SAYA 019-8013761
3-DAH TRANSFER..SILA SERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN melalui vWhatsupp atau pon sya chek terus di internet banking
4-SAYA TERIMA DUIT..BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER.
JIKA ANDA TRANSFER DARI BANK LAIN KE BANK LAIN CONTOH CIMB - MAYBANK.. SILA SERTAKAN RESIT/ BUKTI PEMBAYARAN.. SEBAB INI AKAN MENGAMBIL MASA 3 HARI BEKERJA BARU MASUK BANK SAYA..KEMUDIAN BARU SAYA AKAN PROCEED ORDER YEA
5-LEPAS TU BARU SAYA POS
6- LEPAS POS SAYA AKAN SMS NUM TRACKING POS LAJU
DAN UPDATE DI WALL FB
untuk cek status brang anda blh cek di sini k >>http://www.poslaju.com.my/track.aspx << .. just masukkan tracking num anda.. ^^TERIMA KASI

Sabtu, 1 Januari 2011

Red velvet cake yg famous di internet..resepi dri ila Azila dn puteri manja FB

bahan2 untuk buat red velvet cake, tlur 2 biji, pewarna merah, esen vanila/ coklat, tpong gndum yg d ayak dgn 2 sudu serbuk koko, 1 cawan gula halus, 1/2 cwan butter/mentega, 1 sudu cuka, 1 sudu teh baking powder, sedikit jus lemon untk d cmpurkn dgn susu segar duth lady, susu dth lagi( susu segar)

masukkn telur sbiji demi sebiji ke dlm adunan mentega/butter yg dh di mixer
masukkn esen vanila/ esen ciklat. ( saya guna esen ciklat sbb anak2 nk perasa koko
masukkn tpong gndum yg d ayk dgn serbuk koko secara selang seli dgn susu
cuka yg d + dgn baking powder ( 1 sudu cuka dn 1 sudu baking powder..biarkn bebuih sekejap
dah pon siap..hiaskn dgn cheese cream, whiping kim dn gula halus yg d mixer dn sapu pada kek

RED VELVET KEK BAHAN-BAHAN ( 1 BIJI )

• 2 ½ CUP TEPUNG KEK ATAU TEPUNG GANDUM
• 2 SUDU BESAR SERBUK KOKO TANPA PEMANIS (DIAYAK BERSAMA TEPUNG)
• 2 SUDU BESAR PEWARNA MERAH (PUTRI GUNA 1 SUDU BESAR WARNA MERAH 1 SUDU BESAR WARNA PINK)
• ½ CUP BUTTER
• 1 ½ CUP GULA
• 2 BIJI TELUR PADA SUHU BILIK
• 2 SUDU KECIL ESEN VANILA
• 1 CUP FRESHMILK (DIBANCUH DENGAN 1 SUDU BESAR LEMON JUS)BIARKAN 5- 10 MINIT. KACAU RATA SEBELOM MENGGUNAKANNYA.
• 1 SUDU KECIL CUKA PUTIH
• 1 SUDU KECIL BAKING POWDER

WHIPPING CREAM TUK BEDAK KEK NI …HEHEHE…PUTRI GUNA WHIPPING CREAM YG DAH SEDIA ADA GULA…JUST PUKUL FOR FEW MINIT DAH BOLE GUNAKAN TUK DECO KEK.

CARA-CARA

1. KEK: SAPUKAN BUTTER PADA 1 LOYANG BULAT.

2. AYAKKAN BERSAMA TEPUNG GANDUM/KEK DAN SERBUK COCO DI DALAM SATU BEKAS.

3. P UKUL BUTTER DENGAN GULA SEHINGGA KEMBANG. MASUKKAN TELUR SATU PER SATU, KEMUDIAN MASUKAN ESEN VANILA. RATAKAN CAMPURAN DENGAN SPATULA SAMBIL MEMUKUL.

4. PERLAHANKAN MIXER, MASUKKAN TEPUNG BERSELANG SELI DENGAN FRESH MILK TADI DAN PUKUL RATA.(EXAMPLE TEPUNG DULU PASTU KACAU THEN SUSU… THEN TEPUNG…SUSU…TEPUNG SUSU…N LAST SEKALI TEPUNG) MASUK SIKIT2 LERR. JGN LUPA ALWAYS GUNA SPATULA TUK RATAKAN MANA YG TAK KENA….PASTU PUKUL LAGI SAMPAI RATA. MASUKKAN PEWARNA MERAH DAN PINK TADI…PUKUL RATA.

5. CAMPURKAN CUKA DENGAN BAKING POWDER DALAM SATU BEKAS KECIL. NANTI DIE BERBUIH. CEPAT2 CAMPURKAN DALAM ADUNAN KEK DAN GAUL KEMUDIAN MASUKKAN DALAM LOYANG DAN BAKAR.

6. BAKAR PADA SUHU 170 DARJAH CELSIUS SELAMA 25-30 MINIT(PUTRID LAK BAKAR LAM 45 HINGGA 1 JAM…NAPA NTAH LAMA HUHUHU) ANYWAY SELAGI TAK MASAK JGN ANGKAT TAU…JUST CHECK DULU NGAN LIDI….KALAU TAK MELEKAT TU KIRA DAH MASAK LERR.

7. SEJUKKAN KEK SELAMA 10 MINIT SEBELUM KELUARKAN DARI LOYANG. PASTIKAN KEK DAH BETUL2 SEJUK SEBELUM LETAK FROSTING.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.