250tpg kek span (sponge mix)
(dh lengakp ade gula dn serbuk penaik)
5 sudu minyak mkn
10 sudu air sejuk d masukkn dlm gelas.
4 biji telur gred A ( angaran 200 gm)
cmporkn telur, tepong kek span, air dn esen vanila
putar dgn mixer slama 6 minit smpai gebu
kemudian msukkn minyak mkn dn putar smpai sebati
sbelum d bakar tu pandaskn oven dlm 25 minit.
loyang d lapik dgn kerats minyak
bakr slama 45 minit
bahan krimnya:
250 gm krim keju x kira lah jenama apa
250 gm wiping krim
1 cwan air nescafe
stengah cwan gula kastor
kke span d belah dua.
serbuk koko
caranya:
kluarkn krim kejudri peti ais
kemudian hancurkn dn msukkn gula dn wiping krim.putar hingga gebu ( jgn telebih putar yek nanti x mnjadi dn cair)
keke span yg dh di ptong tadi d curahkn dgn sdikit air nescafe
letakkn krim keju d ats kemudian letakkn keke span lg.
letakkn krim keju dn hias lah dgn serbuk koko d ats krim.
dh siap simpankn skejap d peti ais, dn 20 minit kemudian bole lah d makn.
sedap d mkn ketika sejuk
( keke span tu klu nk ubah buh perasa coklat, pandan dn oren pon boleh..
slamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.