Rabu, 29 Disember 2010

roti gulung sosej



roti gulung sosej
8 keping roti tawar (gardenia @ apa saja) - dibuang tepinya
8 sosej ayam @ daging di goreng dulu sbb masa nk goreng bila dh d salut dgn serbuk roti tu akan cepat masak.
1 biji telur - dipukul sedikit
secubit garam
sedikit serbuk lada sulah
breadcrumbs (serbuk roti) - secukupnya
minyak untuk menggoreng
Cara-cara

Gelek roti hingga nipis/leper
Balut sosej dengan roti yg leper tadi..gulungkan
Potong lebihan sosej yg lebih ditepi roti supaya nmpk kemas
Masukan garam & serbuk lada sulah dlm telur. Celup gulungan roti td ke dalam telur
Salut @ golek2kan roti yg dh dcelup dgn telur ke dlm breadcrumbs
Goreng gulungan roti td ke dalam minyak yg panas hingga kuning keemasan
Dh siap..enak dmkn bercicah sos & mayonis

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.