assalamualaikom..dah laam tak menjengah kt blog nisibuk sangt dgn buat brooch, set mutiara dn jahit labuci..on9 pon sekejap2 je..raya haji aru ni saya sempat lah jugak buat kerepek pisang untk kudap2 .
kerepek pisang
1 ikat pisang tanduk
penyagat pisang
air 1 besen
garam 3 sudu besar
minyak makan secukupnya untk mengoreng
caranya:
pisang di buka kulit dan di rendam dgn air dlm besen brisi garam
panaskn minyak mkan secukupnya dn sagat lah pisang tu pelahan2 ke dlm kuali ..kalau nk sagat awal2 letakkn dlm dulnag pon boleh jugak tapi nanti melekat..cara saya sagat trus dlm kuali.time nak sagat tu mati kn api sbb panas.
goereng dgn minyak yg sederhana panas dn kekuningan.angkt dn sejat kan.dh sejuk simpanlah dlm bekas kedap udara yek..
jeng jeng..dah siap pon dapat lah dua bekas. 3 hari dh habis licin kami bedal..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.