mi sup rebus daging/ayam/udang/sotong
- 2 genggam mi kuning-celur
- 1 ulas bawang putih&1 ulas bawang kecil-racik
- 4 ekor udang-jgn buang kulit
- 1 keping fishcake-potong nipis
- Isi ayam-potong kecil
- 1 kiub ayam magie
- 2 genggam sayur sawi yg telah di potong
- *1 inci kayu manis,2 biji cengkih,1 biji bunga lawang&2 biji buah pelaga.
- Air secukupnya
- Garam secukup rasa
- Minyak utk menumis
- 1/2 batang salary-potong serong
- Daun bawang&bawang goreng-hiasan
Cara-cara
- Sediakan periuk sederhana besar,panaskan sedikit minyak dan tumis bahan2 * & kedua2 jenis bawang hingga naik bau.
- Masukkan fishcake&isi ayam ,daging..tumis sebentar dan terus masukkan air ikut sukatan 2orang makan.
- Masukkan kiub ayam maggie secukop rasa,tggu sup mendidih masukkan udang,sawi&batang salary.Kacau sebentar,tutup api.
- Tuangkan kuah sup didalam mangkuk yg berisi mi.Boleh dimakan bersama begedil & cili api kicap kalo suka pedas.Hiaskan dgn daun sup&bawang goreng.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
setiap pertanyaan boleh whatssup atau sms saya 019-8013761 terima kasih
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.